Chicken Curry (in Swedish)

P1020620b
Av Astrid Klomp
2 msk solros- eller olivolja
1 msk spiskumminfrön
1-2 Lökar
1tsk gurkmeja
1tsk Garam masala
1tsk Chicken masala
1 färsk tomat eller 2 msk krossade tomater
2 cm färsk ingefära
3-4 klyftor färsk vitlök
1,5 kg kycklingklubbor
½ burk kokosmjölk eller 2 dl créme fraiche

Använd en wok eller annan lämplig panna. Hetta oljan i woken och tillsätt sedan spiskumminfrön till oljan, låt den fräsa 1-2 minuter. Hacka löken fin under tiden och tillsätt i pannan. Fräs tills den blir lite brun. Tillsätt nu gurkmejan och fräs en minut till. Hacka tomater och tillsätt i pannan (om du använder krossade tomater ta bort lite av vätskan innan du tillsätter det till pannan), tillsätt samtidigt kryddorna. I detta skede skulle man kunna tillsätta ingefära och vitlök, om man tycker om mycket vitlök och ingefära smak kan det tillsättas mot slutet. Vitlöken och ingefäran kan stötas i en mortel, eller använd en vitlökspress och rasp. Fräs allt detta samman under några minuter tills du ser oljan separerar ifrån tomaterna. Tillsätt kycklingen och rör runt tills ”tomatmassan” har blandat sig med kycklingen. Stek under 10-15 min med lock på, rör runt några gånger under tiden. Om du använder kycklingfilé får du tillsätta vatten också, det är godast att använda kyckling med skinn på som gör att det blir mer såsigt. Tillsätt nu vitlöken och ingefäran om du inte har gjort detta tidigare och tillsätt kokosmjölk eller créme fraiche. Låt det koka under ungefär 10 min till. Currien blir godare ju längre man kokar den.
Som komplemang skulle man kunna tillsätta någon grönsak eller en eller två potatisar, i små bitar.
Serveras med Basmati ris.

Smaklig måltid!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s